KALEIDOSZKÓP

A kaleidoszkóp pillanatról pillanatra változtatja belső képét, a legkisebb külső beavatkozásra. Ilyen érzékeny "műszer"-nek szánom ezt a blogot, amely naponta, vagy még gyakrabban meg-meg rezdül, és megmutatja a a belső változások világát, a színek minden árnyalatában. Jó lenne, ha sikerülne! Gondolom, nekem jelentene legnagyobb élményt és talán örömet is.

Linkblog

1. IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS LINCSELÉSÉRT.

2009.10.29. 16:12 plazmahalmaz

 

         Ez az a szörnyűség, amely megállítja az ember eszét és lelkét, megtöri hitét az emberi felsőbbrendűségben, az élővilágban valamilyen fokon mindenütt uralkodó morális, erkölcsi értékekben, és egyszerűen nem tudja elhinni, hogy ilyen is megtörténhetik a "teremtés koronái között".
         De az is elképzelhető ezek után, hogy pontosan csak az emberi faj egyedei képesek ilyenre, hogy minden ok nélkül egy ártatlan társuk életét kioltsák a saját, kicsi gyerekei szeme láttára.
          
Ez lett sajnos a túlságba vitt és főleg teljesen félreértelmezett szabadságjogokból, a büntetések elbagatellizálásából, és mindenképpen ki kell mondanom, bár nem szívesen teszem: a halálbüntetés eltörléséből!
           
Itt kell keresni, ÉS ITT KÖNNYEN MEG IS TALÁLHATÓ az ilyen szörnyűségek megtörténhetőségének egyedüli oka!
         Érdekes módon a sok tekintetben nekünk példaadó államhatalmak, amelyek sokkal erősebbek nálunk, tehát rengeteg más eszközük is lenne hozzánk viszonyítva a rend fenntartására, mégis alkalmazzák a halálbüntetést, amikor más kiút már nincs a társadalom erkölcseinek és tagjainak védelmére.
         SAJNOS AZONBAN MI MINDIG "PÁPÁBBAK AKARUNK LENNI A PÁPÁNÁL", és ez legtöbbször sikerúl is, ahogy a történelem már jó párszor bebizonyította. Igaz, a kitűzött célok eléréséhez ez a pápaság egyáltalán nem  vezet el, még a legritkább esetben sem, hanem pontosan az ellenkező eredmény születik meg, mint amit vártunk. Nem tudni, hogy miért, - bár ez sem igaz - de nálunk a dolgok valahogy mindig fordítva sülnek el, így aztán nem is nagyon csodálkozhatunk a sok borzalmas következményen.
          Azt hiszem  mindenki érzi, hogy a címben is szereplő "igazságszolgáltatás" kifejezés itt teljesen hamisan hangzik, mert ezért a bűnért igazságot szolgáltatni nem lehetséges. Ítéletet mondani lehet, de az semmit sem enyhít a tragédia nagyságán.
         Még a tényleges életfogytiglani bezárás sem elegendő, hiszen általában ezt be   sem tartatják, hanem egy idő után szabadlábra helyezik a bűnösöket.Tegnapelőtt az ügyész ebben a perben négy vádlottra kért életfogytiglanra szóló ítéletet, de biztos vagyok benne, hogy bíróság ezt nem fogja helybenhagyni. Majd szépen megkeresnek mindenféle enyhítő körülményt és így az ítéletek is enyhébbek lehetnek.
         Adná már egyszer az Isten, hogy mindenki az általa ténylegesen elkövetett bűn nagyságának megfelelő bűntetésben részesülne, mert így a legtöbben - főleg enyhébb esetekben - csak kiröhögik az "igazságszolgáltatás" intézményét!
         Arra meg nyugodtan mérget vehetünk, hogy az ilyen emberek - ha ez a fogalom rájuk egyáltalán alkalmazható - a túlvilági pokol tűzének büntetésétől cseppet sem tartanak, tehát valahogyan itt a földön kell ellátni a bajukat.

                                                                                           PLAZMAHALMAZ.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hirharang.blog.hu/api/trackback/id/tr821484317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása