KALEIDOSZKÓP

A kaleidoszkóp pillanatról pillanatra változtatja belső képét, a legkisebb külső beavatkozásra. Ilyen érzékeny "műszer"-nek szánom ezt a blogot, amely naponta, vagy még gyakrabban meg-meg rezdül, és megmutatja a a belső változások világát, a színek minden árnyalatában. Jó lenne, ha sikerülne! Gondolom, nekem jelentene legnagyobb élményt és talán örömet is.

Linkblog

2. GÖRDÜLÉKENY SZTRÁJKOK.

2009.10.30. 16:34 plazmahalmaz

 

 

          Hát sztrájkolunk, sztrájkolgatunk! Mégpedig gördülékenyen! Legalább is ezt állítják egyes hájfejű, havi milliós fizetéseket felvevő ingyenélők, akik ennek a szerencsétlen és most amúgy is nagy bajban lévő hazának és népének már annyi kárt okoztak, hogy azokért nyugodtan megérdemelnék az egyik hirhedt párt még hirhedtebb funkcionáriusának kötelét, amire ugyan neki saját magát kellene először felkötnie.
          
Ezek a hájfejű, éhesnek nem éppen nevezhető gördülő vezetők, amig le nem gurítják őket  a poziciójukból valami olyan helyre, ahova valók, addig mindig is találnak majd valami sztrájkolni való és gördülni is tudó okot és okozatot. 
           Ez érthető is, ha belegondolunk, hogy nekik ez a lételemük. És nem csak a pénzért, hanem, főleg azért, hogy másoknak, minél több honfitársuknak, lehetőleg a legtöbb bosszúságot okozzák a lehető legrövidebb idő alatt.
           De ha már így van is, ha ilyen a vágyaik kiélésének metodikája, annyi becsület azért lehetne bennük, hogy megvárják, míg az ország átesik ennek a megpróbáltatásnak   a nehezén, és a gazdaság egy kicsit felfelé kezd el gördülni a lejtőn, aminek ők talán nem is örülnek majd. De hát ahogy ők ismerhetik a fizikát, ezen nem is lehet csodálkozni!
          Pedig - érdekes módon - ők is annak törvényei szerint dolgoznak, mert a vállalatuk dolgozóinak túlnyomó része egyáltalán semmi örömét sem leli a lefelé való gurulásban.
Majdnem valamennyien a felfelé történő gurulás (vagy gördülés) idejére várnak. Igaz, ők sokkal jobban ki vannak szolgáltatva a gurulás irányából eredő következményeknek, mint  a jól táplált és mindenben dúskáló szakszervezeti főnökeik.
          Ha igaz, holnap reggelre már fagyni fog, és még rosszabb idők járnak majd a kényszerből sztrájkoló közönséges munkásokra. Gondolják majd magukban egypár hóviharos napon az esetleg fűtetlen vagonokban, hogy ide kell hozni a hájfejűek közül   azt a fő nagyszájút is egy kis jégcsapos lépcsőn történő hancúrozásra, hadd gördüljön le valami nagy élvezettel a vasúti töltés oldalán. Hátha beverné végre azt a duzzadó, szépnek nem nagyon nevezhető gömbülyű fejét.
          Na, drukkolok nektek, legyen hozzá szerencsétek! 

                                                                                                          PLAZMAHALMAZ.
         

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hirharang.blog.hu/api/trackback/id/tr601487092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása