KALEIDOSZKÓP

A kaleidoszkóp pillanatról pillanatra változtatja belső képét, a legkisebb külső beavatkozásra. Ilyen érzékeny "műszer"-nek szánom ezt a blogot, amely naponta, vagy még gyakrabban meg-meg rezdül, és megmutatja a a belső változások világát, a színek minden árnyalatában. Jó lenne, ha sikerülne! Gondolom, nekem jelentene legnagyobb élményt és talán örömet is.

Linkblog

7. A VÍRUS NEVE: H1N1.

2009.11.10. 16:10 plazmahalmaz

 

 

           Őszintén szólva, ez a cím tetszik nekem. Potosan olyan, mint egy mai krimi- vagy egy horror film címe. Lehet, hogy ez nem is véletlen, mert ennek a vírusnak ez az egész - valószínüleg mondvacsinált -  ámokfutása nyugodtan hasonlítható egy ostoba krimihez.
           Van ennek az egész felhajtásnak egy olyan mellékíze, ami azt sejteti, hogy itt bizony óriási tétekről és pénzekről van szó! Ez persze cseppet sem meglepő, hiszen a "kifejlesztett" oltóanyag - még ha semmit nem ér is - fantasztikus összegekbe kerülhetett az államnak és egyes jószimatú befektetőknek is. Mindez olyan "hátha bejön", lutrialapon történhetett, azok közreműködésével, akiknek a pénz nem létkérdés, hanem a vagyonuk  további gyarapításának kérdése és eszköze.
          De a befektetők nem olyan kis nyámnyila valakik ám, akik hogyha látják, hogy a dolog kezd zsákutcába evickélni, mert ezeket a szerencsétlen betegjelölteket az istennek sem lehet jobb belátásra bírni a legyártott oltóanyag hatásosságáról, akkor csak úgy simán belenyugodjanak a siker elmaradásába. 
          Ekkor aztán mindent be kell dobni a mérleg sikeroldali serpenyőjébe, még az olyan dolgokat is, mint pl. a fő egészségügyi korifeusok látványos beoltása, akiknek ugyan semmi bajuk nincs, de legalább ez ellen a semmi ellen  ez a drága vakcina valóban nagyon hatásosan tud működni! 
          Aztán ilyenkor nagyon jól jönnek egy még nálunk is elmaradottabb országból érkező, hamisan megfogalmazott, elrémisztő hírek. Legyen pl. ez az ország Ukrajna, 
ahol a magyar közlemények beállítása szerint már több százan meghaltak ebben az "új influenzának" kikiáltott betegségben. Azt nem mondják a médiumok, (sőt szemérmesen elhallgatják) hogy Ukrajnának - te balga kis nézőnk, vagy hallgatónk - negyvenegynéhány millió lakosa van, tehát ennyi halott a legszebb nyári napokon is rendszeresn előfordul! 
          A magyar érdekelteknek az aztán már igazán piszkálhatja az orrát, hogy az Ukránok éppen az ellenkezőjéről beszélnek, mint velük kapcsolatban a mi nagyszerű, elfogultalan szakembereink. Azt állítják pl. hogy tavaly ugyanezen idő alatt - bár H1N1 a világon sem volt - több mint kétszer ennyien haltak meg influenzában Ukrajnában.
          Meg azt is mondják ők, hogy ezek a halottak egyáltalán nem az új influenzába haltak bele, közülük mindössze ha tizenkét esetben derült ki, hogy a H1N1 a bűnös. Na, hát ez a szám a negyvenmillióhoz képest egyáltalán nem túlzó, így ez az arány sem csinál valami jó reklámot az eladhatatlan oltóanyagunknak, ezért ezekről legjobb, ha bölcsen hallgatunk.
         Aztán itt van ez a szerencsétlen elnevezése ennek a betegségnek; ez az új influenza kifejezés.                            
         Csodálatos fantáziaszegénységet bizonyit ez a név.  Tudtommal az orvosi gyakorlatban az egészégüggyel kapcsolatos fogalmakat latin nevekkel határozzák meg,   és az orvosok szellemileg gyengébb része erre a latin "tudására" még büszke is.
         De ha már büszke, akkor hogy nem jutott az eszébe egynek sem, hogy pl. az új
szó latin melléknévként: novus, nova, novum, a három nemre vonatkoztatva. Ennek figyelembe vételével egy egészen jó hangzású és mindenki által megjegyezhető latin kifejezést lehetett volna alkotni, amely így szólna: "Influenza nova" Előre bejelentem, hogy ezért az ötletemért nem kérek tiszteletdíjat!.
         Az egyes orvosok latintudásáról még annyit elmondok, hogy egy rendelésen - már nem tudom miért - de valamire azt kellett mondanom (gondolván, hogy itt úgyis megértik) , hogy "Quod licet Iovi, non licet bóvi", de az orvos csak nézett értelmetlenül, aztán bevallotta, hogy ő ebből bizony egy szót sem értett! 
         Egy másik esetben az egyik orvosnő nem tudott különbséget tenni a szisztéma, és a szindróma között, mondván, hogy valakinek irritabilis bélszisztémája van!  Nekem kellett szégyenkezve kijavítanom, pedig a szégyenkezésre inkább neki lett volna alapos oka.
         Hát ennyit az egyes orvosok latintudásáról, bár tisztelet a kivételnek!               Igaz, ők többnyire nem a pannonhalmi bencés gimnáziumban érettségiztek!

                   Jó egészséget, és kevés H1N1 virussal való talalkozást kiván:

                                                                                     PLAZMAHALMAZ.

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hirharang.blog.hu/api/trackback/id/tr511515684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Csabai 2009.11.14. 07:32:01

Tiszteletem Mindenkinek!
Mielőtt bármiről is beszélünk az A/H1N1-ről, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kutató leírtam már áprilisban, ajánlatos az alábbi linken
www.gmrgroup.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=155:sertesinfluenza-ah1n1&catid=20&Itemid=12
elolvasni. Ha nem megy a www.gmrgroup.eu főoldalán megtekinthető!
Mindenkinek további jó egészséget kivánok! Dr. Csabai Zsolt Ph.D.
süti beállítások módosítása